Milline on Sinu kirg? 09. juuni

Mul üks sõbranna küsis minult üleeile, et mis on minu KIRG. Peaks ju olema lihtne sellele vastata.... Aga ometi ma jäin mõtlema, ja ma ei osanudki kohe midagi vastata! Minu jaoks polnud koheselt seda vastust kuskilt võtta! Imelik kas pole?! Võiks ju teada vastust sellele, et mis inimest sütitab, mis paneb silmad särama, mis teeb õnnelikuks.. Kui midagi teha kirega, siis inimene ei väsigi ära sellest tegevusest vaid naudib seda iga oma ihurakuga. Nii paljud otsivad oma kirge siin elus. Ja mitte ainult sellist kirge, mis on armastusega seotud. Armumise faasis on kirg loomulik nähe, kuid seejärel võib kirg jahtuda. Siis on muidugi alati võimalus seda mehe ja naise vahelist kirge hoida "elus" teadlikult, tehes teadlike valikuid ja veeta teadlikult koos aega ning leides ühisosa mõlemale meeldivates tegutsemistes. Aga kui nüüd tulla tagasi selle teise kire juurde, mis siis peaks hõlmama elu, tegemisi ja toimetamisi, valikuid, siis pole seda üldse lihtne leida üles! Kui me teeksime kõiki tegevusi kirglikult, oleks elu ju koguaeg rõõmus, positiivne, poleks sunnitust ning kohustusi, sest kõik justkui voolab! Ja siis ma jäingi sügavasse mõttesse, lausa 2 päeva ja ka mõned öötunnid olen mõelnud sellele, et mis siis on MINU KIRG!? Ja nagu sünkroonsustega ikka, isegi kui ei räägi sellest valjult, siis ikkagi viskab vahel näiteks facebookis ette samu teemasid. Üks kogemusnõustaja ka just rääkis kirest ja ütles sellise lause, et "kirge leida pole üldse lihtne". No jah, pidin nõustuma! Aga olen ka seda meelt, et kui me vähegi enda sees natukene sobrame, siis leiame ka selle vastuse üles.
Kirg ei pea olema terve elu üks ja see sama. Kirg võib ka muutuda, sest elu muutub, praegu veel eriti kiirelt, ja ka meie tegevused, elulaad ning mõttelaad muutub. Ehk, siis kirg võib muutuda! Endas sobrades leidsin end mõttelt, et kas minul üldse ongi ainult üks kirg...ja kas peabki olema see üks ja ainus asi see, mida teed kirega.. Kirg võiks ju olla see, mida sa naudid teha, mis teeb sind õnnelikuks ja mida teed väga suure rõõmuga, isegi täitsa niisama ja tasuta! Mina naudin väga kokkamist. Lihtsalt nii väga meeldib süüa teha ja katsetada erinevaid stiile ja õppida koguaeg midagi uut juurde. Aga mulle ei meeldi töötada kokana, sest see on juba kohustus minu jaoks, kuna on tööle minemise ajad ja veel hullemal juhul (minu jaoks) graafikuga töö, lisaks kaasneb kokaks olemisega ka suuremate pottide-pannide tõstmine ja muu selline. Tean, olen seda ammuses minevikus mõni aeg ka teinud. See tapab kire selle kõige juures ära, minu jaoks. On olemas kindlasti ka neid inimesi, kellele kõik see eelnimetatud just ongi lemmik ja teebki seda rõõmu ja kirega!
Mida mulle veel väga teha meeldib on inimestega rääkida, nende kohta uurida ja teada saada (enamasti ma kasutan seda sünnikaardi analüüsis või teraapiates, mida teen) ja see tõesti paneb minu silmad särama! See on nii põnev ja huvitav! Astroloogilist sünnikaarti inimestele tehes saab nende kohta nii palju teada! Ja siis kui inimene mulle vastuvõtule tuleb ja ma saan talle seda kõike jagada ning lisaküsimusi küsida mõnede teemade kohta, mis üles kerkisid, siis see on tõeliselt põnev! Põnev just selles mõttes, et iga kord ma ikka ja jälle näen ja tõden, kuidas KÕIK inimesed on omamoodi, erilised ning erinevad! Kuidas me ei saa kunagi võtta ühtegi asja ainult oma "mätta" otsast vaadates. Ja see annabki mulle rahulolu, kui saan seda inimestega jagada. Jah, see on tõesti tegevus, mida teen kirega, huviga, põnevuse ja rõõmuga! Minu enda sünnikaardist tuleb see samuti välja, et minu tegevused siin selles elus on seotud salateadmiste uurimisega, suhtlemisega, huviga kõige müstilise vastu ning psühholoogilise lähenemisega elule ja inimestele.
Viimasel ajal on olen märganud seda, et saan ja oskan olla inimestele toeks nende erinevate murede või probleemide korral. Ise ei saa arugi, et midagi erilist teen, aga tagasiside on alati nii võimas! Minu poole pöördutakse aina uuesti ja uuesti. Aga mis seal salata, mulle meeldib see! Mulle meeldib kuulata ja mulle meeldib tagasisidestada, peegeldada. Mind teeb tõeliselt õnnelikuks kui saan abiks olla! Isegi kui need vestlused toimuvad telefoni teel, annavad need ikkagi mulle hea tunde ja toovad sära näole. Ka see võib olla see koht, kus on peidus minu tõeline kirg - soov ja oskus aidata ning abiks olla sõnade ja enda olemusega.
Mis mul veel silma särama paneb on Eestimaa kevad ja suvi! No lihtsalt on nii, et seda ei vahetaks ma mitte ühegi välisreisi vastu! Isegi kui siin peaks vihma sadama. Need lõhnad, mis tulevad erinevate taimede õitsemisest erinevatel aegadel suve jooksul; need valged ööd; need lindude hääled ning rohutirtsude laul; need päikeselised hommikud maal ja nii edasi! Kõik mis seostub Eestimaa suvega on minu jaoks minu rõõmu allikas, minu kirg! Kirg nautida ja lihtsalt olla kohal selles imelises ajas!
Seega, ma siis jõudisngi lõpuks oma aruteluga sinnamaale, et kas peab olema inimesel ainult üks kirg korraga. Tegelikult saab ju nimetada nii paljusid asju ja tegevusi kireks. Aga eks see erineb jälle indiviiditi. See kes on rohkem püsiva loomuga, temal võib-olla ongi ainult üks kirg ja lemmik tegevus korraga ja ta suudab ja soovibki pühenduda ainult sellele. Ja siis on selline minu sugune, kes on püsimatu loomuga ja naudib mitut asja ja tegevust korraga, on pidevalt uute asjade suhtes avatud ja õpihimuline ega leiagi enda jaoks seda ühte ja ainsat rõõmuallikat vaid toimetabki mitme asjaga korraga ja on ainult siis õnnelik, kui saabki teha pidevalt uusi projekte ning algatusi ja seeläbi ka muutub kirg. Sest kirg on pea kõikjal, kuhu selline inimene vaatab. Vaat, et iga uus asi tekitab omajagu kirge, iga uus inimene paneb silmad särama, sest jälle on midagi uut temalt teada saada ja välja uurida, iga uus toidukatsetus annab elevust ja rõõmu. Kirg minu puhul on muutlik. Mis muidugi ei tähenda seda, et üks hetk võib-olla ma leiangi selle ühe ja ainsa kireobjekti. Alati peab minu jaoks jääma valikuvabadus. Minul seostub kirega vabadus! Vabadus olla, vabadus teha, vabadus katsetada, vabadus käia, vabadus reisida jne. Sest kui mul on see olemas, siis on minu elus ka KIRG täiesti olemas!


Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Email again: