Maapähklivõi 22. mai

Ükspäev mõtlesin, maapähklivõi purki lugedes, et peaksin seda proovima täitsa ise teha. No lihtsalt nii lihtne
tundus! Aga hind, mis purgike maksab, on päris kõrge. Jah, Rimist saab kõige soodsamalt I love Eco oma, aga mulle on meeldinud osta ka Biomarketist või siis Natty oma, nendel hind juba palju kõrgem.
Aga no mis seal ikka, otsustasin ise selle valmis teha. No ja tõesti-tõesti, mega lihtne on! Välja arvatud siis
maapähklite koorimine, mis oli lihtsalt tüütu. Aga välja nägi kogu protsess aga järgmiselt.
Panin paki koorimata ja soolamata maapähkleid pannile. Röstisin neid
madala tulega. Mul elektripliidil 3 astet ja ma röstisin neid 1,5-ga. Segane, aga paremini ma end väljendada siin ei oska :) Röstisin pidevalt panni
raputades, et pähklid seguneksid nii umbes 10-15 minutit. Koored hakkasid ka vaikselt lahti tulema. Seejärel võtsin panni tulelt ja jätsin jahtuma. Hiljem siis koorisin pähklid. Vot see oli see kõige tüütum tegevus. Samas, aga
piisavalt meditatiivne tegevus. Hiljem mul elukaaslane ütles, et oleksin
võinud need panna karpi ja siis raputada, et oleksid koored eraldunud
kergemini. No selle peale ma ise ei tulnud sellel hetkel, eks järgmine kord saan proovida :) Seejärel panin kooritud pähklid blenderisse ja hakkasin blenderdama. Sellel hetkel sain aru, et jah, mul on vaja võimsamat
blenderit! Esialgu mulle tundus, et ei saa üldse sellega midagi tehtud, sest mingit pähklivõi moodi asja sealt küll ei paistnud tulevat. Küll aga kui
pidevalt blenderi sees segada, et ikka saaks segu edasi blenderdada, siis hakkad lõpuks ilmset võtma ka päris pähklivõi! Ja peale mitmeid segamisi, blenderdamist ning mõtlemist, mis nüüd saab :) sai ikkagi pähklivõi valmis! Mina lisasin näpuotsaga soola ka natukene juurde. Imemaitsev, oma
kätega valmistatud, tunda oli ka armastuse ja hoituse energiat! Ja siis sain aru, et jaaaa, edaspidi teen kõik pähklivõid ise oma kätega! :) Ka naabrid, kes veel õhtul külla tulid, kiitsid! Ja ka naabrite lapsed! Seega loen teo igati õnnestunuks!
Minule maitseb (maa)pähklivõi küll igas variandis ja variatsioonis! Imemaitsev on maapähklivõi näiteks banaaniga, lihtsalt vahepalaks või kergemaks eineks; samuti meeldivad mulle kõiksugu
maapähkliküpsised; banaanikeeks maapähklivõiga on lihtsalt imemaitsev ning loomulikult läheb maapähklivõi suurepäraselt kokku ka šokolaadise maitsega ehk siis näiteks isetehtud snickersis. Seda
viimast pole ma veel ise teinud, aga varsti proovin järele! :)

Maapähklivõi valmistamiseks siis läheb vaja:
1 pakk täiesti tavalisi ja töötlemata maapähkleid
näpuotsaga soola (soovi korral)
head blenderit :)

Seekord mina kasutasin küll mitte mahedaid maapähkleid, et noh, kui täitsa äpardun, siis pole kahju ära visata (no mitte nii väga kahju), aga järgmine kord plaanin teha juba mahedatest pähklitest!


                                                                   Head katsetamist! :)

Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Email again: