Toortatra toorpuder 12. mai

Kevade saabudes hakkas minu keha vajama rohkem värskeid ja tooreid toite. See toorpuder toortatrast meenus mulle puht juhuslikult. Kunagi sai seda päris palju söödud. Ja see on tõesti imemaitsev! Ja kerge seedida. Jätab üldiselt ka olemise kergeks. Kevadel kohe üldse ei taha enam sooja putru hommikul. Muidu sügis-talvisel hooajal oli mul puder pea igahommikune kaaslane! Aga nüüd kuidagi keha ei taha kohe üldse sooja putru. Kuulan aina enam oma keha ja keha vajadusi. Meie keha on nii väärtuslik meile, annab meile pidevalt signaale sellesosas mis talle meeldib või mis mitte kui ainult oskame (ja soovime) teda kuulata!


Toorputru võib valmistada nii kaerahelvestest kui ka tatrahelvestest. Ilmselt sobivad ükskõik mis helbed, ka odrahelbed, aga ise ma nendega proovinud pole. Peakski ära proovima :) Seekordne ning ühtlasi minu lemmik toorpuder on toortatrast. Selle valmistamine on nii imelihtne, et kõik saavad sellega hakkama! Ja lisandeid ja magustajaid saab ka välja mõelda seinast-seina. 

RETSEPT
toortatratang (toorena)
vesi
maasikad (mina kasutasin sügavkülmast võetud toormoosi maasikatest, vähese suhkruga)
banaan
pirn
linaseemned
sutsuke soola
kaunistuseks: kookoshelbeid, röstitud India pähkleid ning palju kaneeli (kaneel lihtsalt sobib sinna niiiii hästi! )

Toimi järgmiselt: pese tatratangud ning pane õhtul veega likku. Vett võiks olla tangust pöidlajagu üle, tang paisub natukene. Hommikul kurna vesi ära ning pane toortatar blenderisse. Kui blenderit pole, siis saab ka saumikseriga edukalt toidu valmis teha. Lisa blenderisse ka banaan, pirn ning maasikad, linaseemned, sool ning blenderda ühtlaseks. Kui segu on liiga paks siis lisa ka kas vett või taimset piima, mina lisasin sellele korral vett. Blenderda kuni saad ühe ilusa, ühtlase, siidide segu. Mulle meeldib, kui pisikesed tükikesed on ka sees, sellepärast ma väga kaua pole blenderdanud. Seejärel vala puder kaussi ning kaunista omale meelepärasega. Ja voilaa, valmis ta ongi! Head isu! :) 
PS! Ja uskuge või mitte, see täidab kõhtu vägagi ning jätab kerge enesetunde! Minule vähemasti :) Aga mulle sobib see ainult soojemate ilmadega. Kui seda süüa külmemal ajal, siis võib jääda külmatunne kehasse, mis pole väga meeldiv. Ka suvel ja kevadel ma püüan teha selle pudru ikka toasooja, ei kasuta külmkapi külmasid tooraineid, ka nii on kehal kergem seedida. 

Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Email again: